top of page

Lovosice spouští participativní rozpočet

Lovosická radnice spouští plnohodnotnou verzi participativního rozpočtu, v rámci kterého mohou občané s trvalým pobytem zasílat své podněty a nápady k rozvoji města. „Tvoříme Lovosice“ navazuje na pilotní projekt participativního rozpočtu, který byl spuštěn v loňském roce.

 


V minulém roce podněty a nápady ke zlepšení předložily radnici nově vytvořené komise při radě města. Občané pak na podzim vybírali ty nejžádanější projekty k realizaci. V letošním roce tak na základě hlasování občanů proběhne modernizace cyklostezky do Malých Žernosek a bude doplněno veřejné osvětlení v lesoparku Osmička.

 

Nově již od dubna budou moci své podněty zasílat přímo občané města skrze webové stránky https://participace.mobilnirozhlas.cz/lovosice/, kde naleznou také veškeré potřebné informace, včetně pravidel a harmonogramu participativního rozpočtu. Ti, kteří si s elektronickou formou podání nevědí rady, mohou využít pracovníků informačního centra Lovosice, kteří s podáním podnětu pomohou.

 

Radnice vyčlenila na projekty participativního rozpočtu dva miliony korun. Realizace vítězných projektů proběhne v roce 2025.



21 zobrazení
bottom of page