top of page

Benefiční dražba na městském plese měla úspěch

Připojíte se? Sbírka pokračuje!


Máte po každých večerních zprávách pocit, že to jde s naším světem z kopce? Říkáte si, že novinky od nás i ze zahraničí jsou jen samá černá kronika? 12. reprezentační ples města Lovosice byl krásnou ukázkou lidské pomoci a výsledek dražby, která se na něm konala, jistě překvapil každého v sále včetně Filipa a jeho maminky.


Filip je po dětské mozkové obrně odkázán na invalidní vozík. V loňském roce dovršil osmnácti let a od té doby to mají s maminkou mnohem těžší: v dospělosti už totiž napříč hybnému postižení těžkého stupně nemá nárok na tolik příspěvků jako dřív, dokud byl nezletilý. Jeho zdravotní stav kromě rehabilitací a cvičení s trenérkou výrazně zlepšuje návštěva lázní, ovšem na ty má jako dospělý nárok jen jednou ročně. Jeho maminka si už pobyt musí platit v plné výši, zatímco dříve byla vnímána jako nezbytný doprovod.


A jak probíhala samotná dražba? Nejprve se dražil dort Lovoš, jehož název reprezentuje místo pořádání akce a jejího organizátora: Centrum kultury Lovoš. Zde byl také připraven šikovnýma rukama místních cukrářek. Návštěvníci plesu ho ohodnotili na pět tisíc korun a jeho novými majiteli se stali Blanka a Václav Černochovi.


Druhou položkou v pořadí byla obrovská třináctikilová Tatranka, kterou věnovala společnost Mondelēz. Výrobní ředitel tohoto závodu, Ing. Petr Jansa, společně s moderátorkou přítomné svými slovy navnadili natolik, že se částka překvapivým tempem vyšplhala na ohromujících padesát pět tisíc korun! Tento velkolepý příspěvek na Filipovy potřeby si připsali opět manželé Černochovi a dalšími padesáti tisíci korunami jej podpořili městští radní. Krásná gesta solidarity a lidské sounáležitosti zatím Filipovi přinesla celkově přes sto tisíc korun.


Chcete přispět i vy?


Výtěžek sbírky bude převeden přímo Filipovi a jeho mamince na účet a bude využit na jeho oblíbený sport bocce (u zdravých lidí znáte jako petanque), polohovací postel, lázně a rehabilitace.



Sbírka probíhá i online až do 15. 4. 2024 a každá koruna se počítá!





93 zobrazení
bottom of page